Яку черепицю вибрати — керамічну або цементну?

Коли ми вирішуємо купити матеріал для покрівельного покриття, то думаємо про те, що передусім воно має бути особливо надійним, безпечними та, звичайно ж, естетичним. Яка черепиця краща — керамічна або цементна? Щоб вибір був повністю обґрунтованим, а його результат задовольнив власника покрівлі, варто познайомитися з обома видами черепиці. 



Керамічна черепиця — класика та елегантність

Керамічна черепиця — одне з найстаріших покрівельних покриттів, що й досі має великий попит серед забудовників. Вона виготовляється з добірних високоякісних глин і характеризується унікальним зовнішнім виглядом, підкреслює престижність будинку та прекрасно виглядає на будівлях різних архітектурних стилів.

Також керамічна черепиця має чудові характеристики з точки зору довговічності, енергоефективності та безпеки. На свою черепицю CREATON надає гарантію на використання аж до 50 років — найтривалішу на ринку, коли йдеться про поглинання води та морозостійкість.

Покриття керамічної черепиці може бути вдосконалене за допомогою процесів ангобування (NUANCE®) або глазурування (FINESSE® і NOBLESSE®), що роблять її стійкішою до негативного впливу атмосферних чинників і легшою для чищення — вистачить регулярно промивати черепицю водою під високим тиском.

Керамічна черепиця — класика та елегантність
GÖTEBORG - Цементна черепиця

Таке покриття стійке до виникнення рослин, розвитку мікроорганізмів та осадження бруду. Тому воно ефективне на покрівлях будинків, розташованих в безпосередній близькості від парків та інших зелених зон. Ангобування та глазурування також дозволяє виробляти черепицю різних кольорів, тому буде легко знайти потрібну модель для покрівлі вашого будинку. Керамічна черепиця буває різних розмірів і форм, отже, вона може використовуватися як на сучасних поверхнях (наприклад, пласка черепиця SIMPLA, TITANIA), великих прямих конструкціях (наприклад, «марселька» RAPIDO), класичних покрівлях (наприклад, класична черепиця KLASSIK, «марселька» RATIO або жолобкова черепиця SINFONIE), так і невеликих, складніших елементах покрівлі (класична черепиця).


Цементна черепиця — високий стандарт і сучасні рішення

Цементна черепиця виготовляється із суміші піску, цементу та пігментів на основі оксидів заліза й води без додавання шкідливих речовин. Черепиця характеризується високими естетичними якостями; її інноваційна поверхня, стійка до вицвітання та ефекту «старіння покрівлі», забезпечує виняткову міцність і довговічність кожної черепиці. Матова та гладка поверхня PLANAR захищає черепицю від осадження бруду й проникнення води. Водночас глянцева поверхня DURATOP PRO характеризується чудовими параметрами використання, а також забезпечує щільність та елегантний вигляд черепиці.

Кольори та форми, в яких представлена цементна черепиця, гарантують, що обов'язково знайдеться потрібна модель, якщо ви ухвалите рішення щодо певного типу покрівлі. Наприклад: хвиляста черепиця GÖTEBORG; HEIDELBERG, що за формою нагадує історичний вид черепиці «чернець-чорниця»; плоска й пряма KAPSTADT; модні кольори — коричневий, чорний, глазурований червоний і сірий.  


Керамічна або цементна — час вибрати

Керамічна та цементна черепиці дуже схожі на відстані. Вони мають схожі форми та вагу. Вибираючи їх, потрібно керуватися функціональними якостями, а також додатковими критеріями. До них відносяться: різноманітність пропозиції, ціна та гарантія на використання. Коли є цікавість у багатшому портфоліо, варто звернути увагу на керамічну черепицю. Якщо вам потрібна дешевша черепиця, вибирайте цементну, а для довшого періоду використання — керамічну.

Гарантія для цементної черепиці охоплює коротший період і становить приблизно 30 років, а керамічної — аж до 50 років (черепиця CREATON). Якщо ви не хочете витрачати багато часу на технічне обслуговування та чищення, варто звернути увагу на керамічну черепицю.

KAPSTADT - Цементна черепиця

Цементні моделі залежно від положення покрівлі та кліматичних умов можуть вимагати частішого чищення а, отже, більших фінансових витрат. Обидва види черепиці мають схожі вимоги до монтажу — вони використовуються на скатах з кутом нахилу від 10° (із застосуванням додаткового захисту) до 65°. можуть укладатися з великим проміжком відстані між кроквами як під час реконструкції старих покрівельних покриттів, так і при зведенні нового будинку.

Покрівельне покриття має захищати та прикрашати будинок протягом багатьох років, тому коли ви ухвалите рішення про придбання черепиці, варто розглянути всі плюси та мінуси, щоб вибір був повністю продуманий і задовольнив своїм результатом.