Як зменшити вартість покрівлі

Як зменшити вартість покрівлі

Як зменшити вартість покрівлі? Це запитання ставлять собі забудовники, оскільки покрівля — один з найдорожчих конструкційних елементів будівлі. Його міцність і довговічність залежать від якості використаних матеріалів і правильності їх монтажу.

Вибір покриття — цементної, керамічної черепиці або іншого рішення — залежить від таких чинників, як призначення будівлі, місце інвестиції, форма даху, принципи проектування та, звичайно ж, бюджет. Щоб покрівля була міцною, естетичною та економічною, потрібно зважити на свої бажання та ретельно спланувати цю інвестицію.
 


Який матеріал вибрати? 

З певної точки зору немає кращих або гірших покрівельних матеріалів. Більшість з них залежно від технічних характеристик і властивостей призначені для різних типів покрівель.

Слід вибирати цементну або керамічну черепицю невеликого розміру, що не вимагає обрізання до такої ж міри, як матеріали великого розміру. Це рішення полегшить виконання навіть складних елементів, мінімізує втрати продукту й таким чином зменшить вартість покрівлі.

Як зменшити вартість покрівлі

Якість визначається міцністю 


Керамічна черепиця дорожча, ніж металочерепиця, але й міцніша — термін її придатності становить до 100 років. (Компанія CREATON надає 50-річну гарантію на керамічну черепицю відповідно до умов гарантії.) Водночас термін служби металочерепиці становить понад 20 років, якщо її покриття не буде пошкоджене, наприклад, під час неправильного обрізання або монтажу. У цьому разі іржа може з’явитися навіть через кілька років. Окрім того, керамічне покриття ефективно ізолює горище від небажаних звуків; воно стійке до вітру, а ангобоване та глазуроване — до появи рослин, розвитку мікроорганізмів та осадження бруду.

 

Форма покрівлі та вартість виконання

Форма покрівлі та вартість виконання


Чим простіший дах, тим дешевший. Найвигіднішим є вибір покрівлі з двома скатами, на яку використовується менше матеріалів — без оздоблення, віконець і мансарди. Цей тип покрівлі менш трудомісткий і легший у виконанні.

Покрівлі з кількома скатами, зі складною геометрією поверхні вимагають більших витрат унаслідок збільшення потреби на матеріали: деревина для конструкції крокв, основне покриття, покрівельні аксесуари, плівка, ізоляційні матеріали тощо, а також складне оброблення. Окрім того, слід враховувати більшу кількість годин роботи покрівельників. 

 

На чому не слід заощаджувати?

Звичайно, на якості, яку можуть гарантувати матеріали знаних виробників і досвідчені фахівці. 

Колишній популярний метод будівництва самотужки поступається місцем професійному, оскільки виявляється, що заощадження, отримані від самостійної роботи, є мізерними, а ризик помилок у будівництві збільшується. 

З цієї причини матеріал навіть найвищої якості не забезпечить заявлених виробником експлуатаційних параметрів і призведе до втрати гарантії.

Не варто заощаджувати на аксесуарах, які разом з основним покриттям утворюють єдину систему покрівлі. Хоча покрівельні аксесуари визначені як додаткові, вони виконують дуже важливі функції. Аксесуари не тільки додають естетичного вигляду будь-яким примиканням, що має особливе значення для керамічного покриття, поєднань з комином або вентиляцією, але також забезпечують міцність покрівлі та безпеку всіх, хто в ньому мешкає.

Попри те, що аксесуари коштують дорожче, ніж покрівельна черепиця, на них не слід заощаджувати, оскільки відсутність використання деяких елементів може призвести до потреби в дорогому ремонті або повторному покладенні покрівлі. Так, наприклад, відсутність вентиляційної черепиці унеможливить правильну циркуляцію повітря під покриттям, а це навіть може призвести до гниття крокв та ослаблення всієї конструкції. Також слід пам'ятати, що виробники надають довгострокову гарантію для даного покриття лише за умови використання оригінальних аксесуарів.

НАШІ ПРОДУКТИ

Виберіть відповідну групу продуктів і знайдіть продукт, який вас цікавить. Знайдіть потрібну черепицю.