Керамічна черепиця — маленький чи великий формат?

Керамічна черепиця — маленький чи великий формат?

Вибір — маленький чи великий формат керамічної черепиці — вплине не тільки на споживчу якість покрівлі, але й на естетичність усієї будівлі. Вибраний вами формат черепиці має відповідати очікуванням і поєднуватися з фасадом та оточенням будинку. До надзвичайно важливих критеріїв, на які потрібно зважати при покупці черепиці, також належать форма та колір.

Черепиця маленького формату

Маленька керамічна черепиця (наприклад, HARMONIE, MELODIE або звичайна черепиця KLASSIK, AMBIENTE) ідеально пасує до багатоскатних покрівель зі складною структурою, на яких є різні конструкційні елементи — мансарди, димоходи або декоративний купол.

Хоча укладання невеликої черепиці вимагає точності, а кількість для укладання більше, ніж у разі великих моделей, однак через складність конструкції багатоскатної покрівлі вибір черепиці маленького формату виявляється найкращим рішенням.

Маленький розмір черепиці значить, що її не потрібно обрізати, отже, ви заощадите матеріал і зменшите інвестиційні витрати, робота виконуватиметься справно, а результат вас приємно здивує.

Керамічна черепиця — маленький чи великий формат?

Керамічна черепиця великого формату

Якщо у вашому будинку один або два скати, вибирайте черепицю великого формату (наприклад, TITANIA, SIMPLA, FUTURA). Пряма поверхня без додаткових елементів буде чудовою основою для такого роду моделей. Велика перевага черепиці великого формату — те, що її можна використовувати в невеликій кількості для покриття великої площі покрівлі. Це знижує витрати на покриття, значно полегшує роботу покрівельника та пришвидшує монтаж. Також таке покриття буде дуже естетичним і сучасним. Щоб забезпечити потрібну кількість, майте на увазі, що й маленька, і велика черепиця розміщуються в напуск — тому, коли ви робите покупку, зважайте на відстань між кроквами. 

Вибір маленької або великої черепиці, з одного боку, залежить від наших індивідуальних уподобань, а з іншого боку, він має бути пов'язаний з формою покрівлі будівлі. При ухваленні важливих інвестиційних рішень завжди варто дотримуватися найкращих практик і використовувати пропозиції знаних виробників.

У колекціях компанії CREATON є широкий асортимент керамічної черепиці, на яку надається 50-річна гарантія. Черепиця створює елегантне покриття покрівлі з чудовими функціональними перевагами.

НАШІ ПРОДУКТИ

Виберіть відповідну групу продуктів і знайдіть продукт, який вас цікавить. Знайдіть потрібну черепицю.